joi, 4 iunie 2009

De ce "singuratate"


"De ce suntem atat de singuri? De ce trebuie sa fim atat de singuri? Suntem atat de multi oameni pe lumea asta, toti avem nevoie de altcineva si totusi ne izolam. Pentru ce? Oare Pamantul se roteste numai pentru a ne alimenta singuratatea?" Haruki Murakami - Iubita mea, Sputnik

Atat adevar... Suntem o multime, nu cred ca are rost sa dau o cifra. Si totusi... cu cat suntem mai multi, cu atat devenim mai singuri, mai tristi, mai retasi, mai posaci. De ce? De ce ne place sa ne izolam singuri... e ciudat. Multi se plang de singuratate, si totusi nu fac nimic sa previna sau sa indrepte situatia. Desi e totusi imbucurator faptul ca numarul celor optimisti, celor numiti "oameni de lume" se mareste.

Un simplu citatat dintr-o carte scrisa in 1999 ce descrie perfect starea anului 2009
unde singuratatea si nefericirea sunt cuvinte-cheie dominante. E trist. Ne lasam atat de adanc in tehnica, ne lenevim, uitam sompla placere de a iesi in aer liber. Incepem sa indragim 4 pereti.. care in urma cu ceva vreme ni se pareau ca de buncar. Ne schimbam si totusi nu in bine. E timpul sa oprim nebunia.. e timpul.. sa omoram singuratatea!

" I'm killing loneliness (Killing loneliness) / With the warmth of your arms you saved me"