marți, 23 aprilie 2013

Tu cine esti cu adevarat?

"Sa ii cunosti pe altii este inteligenta, sa te cunosti pe tine insuti este adevarata intelepciune. Sa ii stapanesti pe altii este forta, sa te stapanesti pe tine insuti este adevarata putere"


   Poti raspunde sincer la aceasta intrebare? Daca nu poti raspunde cu siguranta la aceasta intrebare, cate alte lucruri nu poti face? Cum poti sa fii fericit, daca nu stii ce iti aduce cu adevarat fericirea?Ce vei face in viata, daca nu stii exact ce iti doresti sa faci? Cum poti lua decizii bune pentru viata ta, daca nu esti sincer cu tine insuti? Cum poti fi sincer cu tine insuti, daca nu stii cine esti cu adevarat?! Si totusi, de ce este atat de important sa stii cine esti cu adevarat? 
  Am sa raspund, cat pot de simplu si de clar, pentru ca daca nu stii cine esti si ce iti doresti cu adevarat, vei ajunge sa fii asa cum isi doresc cei din jurul tau,sa faci ceea ce isi doresc ei sa faci si sa traiesti viata lor! Problema cu care multi dintre noi se confrunta este ca nimeni nu ne spune acest lucru. Parintii, profesorii, prietenii nostri, sefii... nimeni nu ne spune cat este de important sa te cunosti si sa iti descoperi adevarata ta esenta, sa ajungi la armonie si autenticitate cu tine insuti. De ce? Pentru ca nici ei, la randul lor, nu stiu acest lucru, nici pe ei nu a avut cine sa ii invete. Pe vremea cand parintii nostri erau de varsta noastra, sau daca vrem sa mergem si mai departe, sa ne gandim la vremea cand bunicii nostri erau de varsta noastra, pe atunci nu se stia de dezvoltare personala, de toate aceste resurse minunate la care avem acum acces. Acum traim intr-o perioada in care avem libertate nelimitata. Putem sa fim cine ne dorim sa fim, fara teama ca asta ne va dauna in vreun fel. Acum avem dreptul si responsabilitatea sa fim noi insine… autentici, reali, fara masti, fara temeri.
   Lumea in care traim astazi are nevoie de oameni REALI, autentici! Are nevoie de oameni care stiu cine sunt cu adevarat, care sunt constienti de puterea lor interioara, de genialitatea lor si care isi doresc sa contribuie la crearea unei lumi mai bune.
Toti venim pe acest Pamant cu un scop!
Viata este mai mult decat vedem in jurul nostru. Viata nu inseamna numai perpetuarea speciei, nu inseamna fuga dupa bani, lucruri, titluri. Viata nu inseamna ceea ce vedem la majoritatea oamenilor din jur – muncit din greu pentru a putea sa plateasca lucrurile pe care si le doresc, pentru a avea casa, masina, sau vacanta de 2 saptamani pe an, intemeierea familiei si apoi “sclavia” la un loc de munca pentru a putea intretine familia.Viata inseamna creatie, inseamna autenticitate, inseamna implinire!
   A venit vremea sa ne dorim mai mult de la viata… sa nu mai acceptam sa traim cum au facut-o parintii nostri sau bunicii nostri care au muncit din greu pentru a-si asigura traiul zilnic, care nu au avut posibilitatea sa faca exact ceea ce si-ar fi dorit cu adevarat, sau nici macar nu au stiut vreodata ce si-ar fi dorit sa faca.
Este momentul nostru sa devenim constienti de noi insine, sa ne cunoastem cu adevarat, sa ne descoperim menirea pe acest Pamant si sa o folosim pentru a contribui la a face o lume mai buna.
La sfarsitul vietii, toti ne vom pune aceste 3 intrebari:
Am trait cu adevarat?
Am iubit cu adevarat?
Am contat cu adevarat?
  Este responsabilitatea fiecaruia dintre noi sa stim cine suntem cu adevarat, sa fim reali si autentici si sa traim in armonie cu noi insine si cu intreg Universul. Tu cine esti cu adevarat?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu